Naše autonomní drony v Abú Dhabí opět dokázaly, že jsou světovou špičkou

Od 23. do 25. února pořádala v Abú Dhabí Univerzita Khalifa mezinárodní robotickou soutěž Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge (MBZIRC). Náš tým spolupracující s kolegy z univerzit v Pensylvánii a v New Yorku na soutěži vybojoval první místo za stavění zdi pomocí dronů, stříbro za likvidaci definovaných cílů (balónků) a nejcennější je pro tým zlatá medaile v kompletním závodu Grand Challenge.

Během prvních dvou dnů mohly drony soutěžit ve třech kategoriích. První (Challenge 1) spočívala v detekci a likvidaci balónků, ve druhé (Challenge 2) musely drony a pozemní robot sebrat barevné cihly a postavit je na předem definovanou stěnu, třetí soutěž (Challenge 3) pak spočívala v hašení požáru, a to jak pomocí dronů, tak s využitím pozemního robota. Na programu třetího soutěžního dne následovala Grand Challenge, kombinace všech soutěžních disciplín. Tým multirobotických systémů vedený Dr. Martinem Saskou v závodech obhájil obrovský úspěch z roku 2017.
Gratulujeme!

Fotografie ze soutěže jsou k dispozici zde, videozáznam o soutěži a o přípravách na ni naleznete na YouTube, popř. je k dispozici ke stažení.
Informace a obrazový materiál z přípravy na soutěž naleznete na této stránce.

Za obsah zodpovídá: Petra Rosická